• Het 13e Lansingerland 60 libre toernooi 2020 gaat definitief niet meer door.

  20 aug 2020
 • Het 13e Lansingerland 60+ libre toernooi 2020

  gaat definitief niet meer door. Dachten wij eerst, dat het toernooi in de maanden oktober/november wel uitgespeeld kon worden, is dit gezien de huidige omstandigheden onmogelijk gebleken.
  Aanvankelijk leek de hele organisatie gesmeerd te verlopen. De uitnodigingen werden verzonden, de deelnemers stroomden binnen. In een mum van tijd hadden 108 deelnemers, die we konden verdelen over 36 poultjes van drie personen. Er kon weer sprake zijn van een gezellige reünie en ieder had er veel zin in.

  Zo gingen 4 volledige speeldagen voorbij. 84 personen waren aan de beurt geweest en de vrijdag daarna zouden nog 24 deelnemers de eerste ronde beëindigd hebben….. Helaas, het mocht niet gebeuren. We naderden vrijdag  13 maart. Nu is er zo al wat met vrijdag de 13e. Je zou er bijna in gaan geloven. Het was ons 13e Lansingerland toernooi, op vrijdag 13 maart  bepaalde het RIVM dat sportcomplexen gesloten moest worden. Bovendien moest Hennie Bes, spelend in poule 13, na een schitterende partij (in 15 brt klaar) in zijn volgende partij de strijd staken.

  Doordat we het toernooi niet kunnen afmaken, kunnen we de prijzen ook niet verdelen. Goed op weg waren Hans Hofstede  van ’t Raedthuys met een percentage over 2 wedstrijden van 181.818  Hans van Rijn van biljartvereniging  Petrus stond met een serie van 12 (36,36 %) ‘eenzaam’ bovenaan en Aad Vijverberg van T.O.G.B. stond aan top in de afdeling ‘Kortste Partij’. Hij had een partij  in    15 brt beëindigd. Ook hadden we voor de eerste keer een echtpaar Ben en Ineke Smit die naar de tweede ronde zouden gaan. .... Helaas heeft het RIVM hen dat uitstapje ook ontnomen!

  Het is voor de deelnemers, maar ook voor de organisatie een grote teleurstelling om tot dit besluit te moeten komen. We danken degenen, die toegezegd hebben de schouders eronder te zetten alsmede de contactpersonen van de deelnemende verenigingen Voeks, ’t Ackerfietje, Manege Lansbergen, EchThuis, BVCB, de Maasstad, Zilveren Schakel, Petrus en ’t Raedthuys.

  T.O.G.B. – biljart
  de toernooicommissie