• Onderlinge teamcompetitie

  De onderlinge teamcompetitie  is een aparte happening buiten de bestaande middag- en avondgroepen om. De deelnemers komen al uit op een van de vijf dagdelen en spelen een extra (groeps)competitie.

  Een team bestaat uit 4 personen en de captain bepaalt wie er die avond speelt. We hanteren de Belgische telling en iedere deelnemer maakt 5 caramboles meer dan hij/zij moet maken aan het begin van de normale competitie.

  Aangezien we drie tafels tot onze beschikking hebben, kunnen we slechts 6 teams opstellen, die op 10 maandagavonden in de ‘wintertijd’ de strijd met elkaar aanbinden.

  Regels onderlinge teamcompetitie

  De onderlinge teamwedstrijden worden op maandagavond gespeeld. De wedstrijden vangen aan om 19.30 u. Zaal open om 19.00 u.

  Een team bestaat uit 4 personen. Drie personen zijn die avond aan de beurt. De teamleider regelt dit van te voren. Wie tijdens de wedstrijden even niet speelt, is scheidsrechter of teller.

  De competitie gaat over 10 avonden, 6 in 2018 en 4 in  2019. Begin maart ‘19  is deze competitie beëindigd. Op de uitslagen passen we de Belgische telling toe

  Het maximaal aantal deelnemende teams is 6.  De teamleden, die het afgelopen jaar hebben deelgenomen hebben voorrang bij een  nieuwe inschrijving.

  Een team kan op een speelavond niet plotseling met een nieuw persoon aankomen. Iemand uit een onvolledig team moet dan een dubbele partij spelen  (+ 10% wordt bij zijn moyenne toegevoegd)

  Iedere deelnemer speelt ook dit seizoen 5 car. meer dan zijn vastgestelde moyenne per 1 sept. 2018.

  NIEUW dit jaar:  Als de winnaar van een partij zijn moyenne binnen 25 beurten behaald heeft, krijgt hij 1 punt extra er bij (was 12, wordt  13 pnt.) Als de tegenstander in de gelijkmakende beurt ook zijn moyenne haalt, krijgt ook hij een extra punt.  Eindstand: (was 10-10,  nu 11-11)

  Als de winnaar er meer dan 35 beurten over gedaan heeft om te winnen verliest hij 1 punt. Eindstand: (was 12,  nu 11)
  Bij gelijke stand kreeg ieder 10 punten, nu ieder 9.

 • Stand onderlinge